Naravne oblike

Prikazane idejne zasnove so le kamenček v mozaiku možnosti, ki jih ponuja koncept Biodesign. Prepustite svoji domišljiji in kreativnosti prosto pot! edbe pa se močno skrajša. Oblika bazenov dopušča gradnjo sprostitveno zabaviščnih kompleksov popolnoma novih dimenzij in oblik ter je še posebej zanimiva za termalna kopališča.

Tudi pri večjih bazenih zagrajenih po tehnologiji BIODESIGN ni potrebe po vgradnji masivne betonske podlage. Možna je tudi izvedba prelivnega robu, ki je obvezna pri večjih vodnih površinah. Betonski temelj nam pomaga samo kot podlaga prelivnega roba. Pri velikih dimenzijah namreč pomaga vzdrževati statično ravnovesje v predelu preliva, ki je najbolj občutljiv za premike.

Klasične plastične rešetke nadomeščajo rešetke iz granulata, izdelane prav za ta namen. Rešetke so izdelane v odstranljivih odsekih in dopuščajo čiščenje prelivnega kanala pod njimi. Santa Cesarea Terme (Italija) je eden izmed največjih realiziranih projektov – kompleks treh bazenov s površino 3.400 m2.