Protiplavalna naprava iz PVC-ja, model SPRINT (56 m3/h)

Zmogljivejše naprave so navadno izdelane iz inox jekla z osnovo iz rdečega brona. Ta konstrukcija omogoča višje obremenitve, dovolj močna pa je tudi za ustrezno oporo pri masaži. Vklop in izklop naprave sta mogoča prek osvetljenega senzorja dotika, nastavitev moči in količine zraka v masažnem curku se nastavljata ločeno.

protiplavalna naprava protiplavalna naprava

Model Lahme TAIFUN z eno šobo (60 m3/h)

Vrhunske naprave, ki omogočajo plavanje tudi izurjenim plavalcem, imajo dve šobi, ki omogočata nastavitev ovalnega toka, ki plavalca ne izriva na stran.

Naprava se vklaplja in izklaplja z osvetljenim senzorjem dotika. Moči in količina zraka v masažnem curku se nastavljata ločeno.

protiplavalna naprava protiplavalna naprava

Model Lahme TAIFUN DUO z dvema šobama (75 m3/h)

Plavalne naprave, ki omogočajo treninge za športno plavanje, imenujemo laminarne plavalne naprave. Naprava proizvajalca LD-Pools ima vgrajene tri vodne turbine s kapaciteto prek 1000 m3/h. Seveda ima taka naprava možnost regulacije hitrosti toka, vgrajen sistem pa omogoča različne vrste treningov s pomočjo vgrajenih programov.

protiplavalna naprava protiplavalna naprava

Naprava LD-pool

protiplavalna naprava

Naprave za montažo na rob bazena

Če v fazi gradnje nismo predvideli vgradnega elementa za protiplavalno napravo ali smo se zanjo navdušili pozneje, lahko vgradimo naprave za montažo na rob bazena. Zmogljivost naprav zadostuje za rekreativno plavanje, omogočajo pa tudi masažo.

protiplavalna naprava protiplavalna naprava