• slider photo
  • slider photo
  • slider photo

Pokrivala bazena

Razlogi za prekrivanje bazena:

  • varnost - preprečevanje neželenih padcev otrok in živali v bazen
  • toplotna izolacija - preprečevanje ohlajanja bazena s konvekcijo in izhlapevanjem prek površine vode
  • zaščita pred zunanjimi vplivi, umazanijo in UV-žarki v zimskem obdobju
  • daljšanje kopalne sezone

Ročna plavajoča pokrivala

Z njimi preprečujemo ohlajanje bazena prek površine. Najpogosteje uporabljamo mehurčkasto folijo, ki plava na površini. Rob folije obrobimo in ga s tem okrepimo – tako se pri prekrivanju ne strga. Navijala pokrivala so lahko stabilna (pritrjena v tla ob bazenu) ali prenosna z vgrajenimi kolesci. Bazensko pokrivalo pospravimo zvito na drogu.

pokrivala bazena pokrivala bazena pokrivala bazena

Avtomatska plavajoča pokrivala

Pokrivanje in odkrivanje bazena je avtomatizirano z motornim pogonom. Lamele iz PVC-materiala so toge in imajo dovolj visoko plovnost, da nosijo težo otroka. Krajši čas lahko na njih hodi tudi odrasla oseba.

Lamele so na voljo v različnih barvah. Zlasti uporabne so v prosojni in solarni izvedbi. Obe odlično vpijata sončne žarke – še posebej solarna, ki ima zgornjo plast prosojno, spodnjo pa črno.

Poznamo več vrst načinov vgradnje plavajočih pokrival. Nadvodne rolete so primerne za že zgrajene bazene ali kalupne bazene, ki nimajo izdelanega jaška za zvitek pokrivala. Za podvodne izvedbe pa moramo načrtovati prostor za zvitek že v času gradnje.

pokrivala bazena pokrivala bazena pokrivala bazena

Nadvodne izvedbe:

Podvodne izvedbe:

pokrivala bazena pokrivala bazena
pokrivala bazena pokrivala bazena
pokrivala bazena pokrivala bazena
pokrivala bazena pokrivala bazena

Zaradi bogate izbire pokrival lahko pokrijemo večino bazenskih oblik. Upoštevati moramo le ustrezen položaj in način vgradnje pokrivala.

pokrivala bazena
pokrivala bazena
pokrivala bazena
pokrivala bazena
pokrivala bazena
pokrivala bazena

Avtomatska varnostna pokrivala AquaGuard

Osnovni namen teh pokrival je zaščita. Varnostna pokrivala za bazene AquaGuard so izdelana iz močnega plastificiranega platna. Robovi tečejo po posebnih vodilih. Pokrivala v celoti prekrijejo bazensko površino. Z njimi preprečite padec otrok v bazen ga zaščitite pred nepovabljenimi obiskovalci. Bazen zaščitijo tudi pred nanosi umazanije z vetrom v hladnejših mesecih.

Izvedba TopMount je primerna za skoraj vse oblike bazenov. Vodila so nameščena na zgornjem robu bazena, pokrivalo pa lahko pokrije tudi del okolice bazena. Zvitek platna je skrit v pokritem zunanjem ohišju ob robu bazena.

pokrivala bazena pokrivala bazena

Druga možnost je vgradno pokrivalo, pri katerem je zvitek skrit v poglobljenem jašku, vodila pa so vgrajena pod rob bazenske obrobe. Tak način vgradnje je primeren za pravokotne bazene. Vodila in jašek navijala se vgradita že med gradnjo. To pomeni, da moramo načrtovati pokrivalo že od samega začetka projekta.

pokrivala bazena pokrivala bazena

Z vgradnim pokrivalom bazen popolnoma zaščitimo, saj je po njem mogoče celo hoditi. Škodovati mu ne moreta niti najhujši veter ali neurje, ki pri drugih vrstah prekritja lahko povzročita težave.

Padavine in nanosi listja se med zvijanjem pregrinjala preprosto odstranijo. Nabrana deževnica se precedi skozi odprtino z zadrgo in všito mrežo na koncu pokrivala. Listje in smeti odstranimo ročno. S pokrivalom ostane bazen zaščiten in zahteva manj čiščenja. Tako ostane več časa za uživanje v njem.

pokrivala bazena pokrivala bazena

Bazenske pomične strehe

Za vse, ki želijo uživati v svojem bazenu tudi ob slabem vremenu, vetru in ob nižjih zunanjih temperaturah, so priporočljiva bazenska pomična kritja ali strehe.

So odstranljiva. Omogočajo nam, da ob lepih sončnih dneh uživamo v razkošju odprtega prostora. Ob poslabšanju vremena bazen prekrijemo z streho, ki je sestavljena iz odsekov. Ti odseki so izdelani v različnih višinah – ob odkrivanju se zložijo drug v drugega.

Odseke kritja premikamo po vgrajenih vodilih, ki olajšajo premike. Da ji ne premaknejo sunki vetra, so segmenti nanje pritrjeni in po želji varnostno zaklenjeni. Na voljo so v več oblikah, njihova velikost pa je prilagodljiva.

pokrivala bazena pokrivala bazena

Zasteklitev bazenskih kritij je izdelana iz prozornega polikarbonata. Uporabimo lahko dvoslojni material s predelnimi komorami. Njegova debelina znaša 10 mm, s čimer zagotavlja boljšo izolacijo in nižjo prosojnost. Če želimo popolnoma prozorno zasteklitev, je na voljo zasteklitev iz tankega polikarbonata. Vhodi pod kritje se izdelajo po naročilu, možnih pa je več izvedb glede na vrsto in obliko strehe.

pokrivala bazena pokrivala bazena

Ker imamo v ponudbi več različnih modelov, vsak izmed njih pa ima kar nekaj izvedb, nam pošljite povpraševanje za katalog ali naročite obisk našega svetovalca. Z veseljem vam bomo razkazali obsežno ponudbo in svetovali, katera možnost je za vas najboljša.