Podvodne luči

Podvodne luči so nizkonapetostne (12 V). Tako ne predstavljajo nevarnosti za kopalce ob morebitnem vdoru vode v luč. Izdelane so tako, da lahko žarnico, ki pregori, zamenjamo tudi v polnem bazenu. Žarnice so lahko halogenske, LED ali narejene iz optičnih vlaken. Pri slednjih dveh lahko spreminjamo barvo svetlobe prek celotnega barvnega spektra. Spreminjanje barv lahko krmilimo ročno ali ga prepustimo elektroniki in nastavljenim programom.

Podvodne luči se razlikujejo glede na moč in kot svetlobe, ki jo oddajajo. Za splošno osvetlitev bazena uporabljamo širokokotne halogenske luči z močjo 300 W.

Bolj usmerjen izvor svetlobe so luči INOX HL, ki uporabljajo 150 W halogensko žarnico. Parabola v reflektorju je prilagojena podvodni razsvetljavi bazenov. Osvetlitev je usmerjena v širino in ne moti pogleda na bazen. Posebna obdelava stekla razpršuje oddano svetlobo.

proces gradnje bazena proces gradnje bazena proces gradnje bazena

POWER LED luči so trenutno najnaprednejša tehnologija podvodne razsvetljave. Odlikujeta jih nizka poraba in visoka energetska učinkovitost. V kombinaciji z ustreznim krmilnikom omogočajo spreminjanje barve svetlobe (shema RGB) z možnostjo daljinskega krmiljenja in uporabe svetlobnih učinkov.

Podvodna luč POWER LED proizvajalca VitaLight je z močjo 24 x 3 W najmočnejša LED-luč na tržišču. Dosežena osvetlitev je rezultat deljenja LED-izvorov v tri skupine: širokokotno, srednjo in usmerjeno skupina. Delitev po skupinah opravljajo mikro leče v luči.

Za osvetlitev stopnišča, masažne klopi ali skritih kotičkov bazena uporabljamo podvodne luči manjših moči. Te luči omogočajo nežno osvetlitev vhoda v bazen v trenutkih, ko želimo imeti med nočnim kopanjem več zasebnosti. Pri nekaterih oblikah bazena dosežemo ustrezno kombinacijo osvetlitve z uporabo več manjših luči.

proces gradnje bazena proces gradnje bazena proces gradnje bazena